Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bulgurlu Beyaz Lahana Sarması
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Soğanlar sotelenir, hafif pembeleşince bulgur eklenir 1 su bardağı kaynar su ile yarım pişirilir.
2. Nane, maydanoz eklenir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır.
3. Lahananın sert damarları alınır.
4. Lahanaya elde ettiğimiz iç sarılır.
5. 1 kat tencereye sert yapraklar konup üzerine sarmalar dizilir.
Afiyet Olsun!
2. Nane, maydanoz eklenir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır.
3. Lahananın sert damarları alınır.
4. Lahanaya elde ettiğimiz iç sarılır.
5. 1 kat tencereye sert yapraklar konup üzerine sarmalar dizilir.
6. Üzerine 1 su bardağı su dökülür.
7. Üzerine tekrar yaprak kapatılıp tabak konup tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir.
8. Soğuk olarak arzuya göre limon veya süzme yoğurt ile servis edilir.
MALZEMELER
- 1 küçük beyaz lahananın yaprakları (temizlenip haşlanmış)
3 adet kuru soğan (temizlenip çok ince doğranmış)
1 su bardağı pilavlıkNuh’un Ankara bulgur (yıkanmış)
1 bağ maydanoz, yıkanmış, ince kıyılmış
1 bağ nane, yıkanmış, ince kıyılmış
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bulgurlu Beyaz Lahana Sarması
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre