Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Bütün Et Yemeği
Malzemeler
•½ Kilo Kemikli Kuzu Eti
•1 Adet Orta Boy Havuç
•1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Litre Ilık Su
•1 Tutam Dağ Kekiği
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Tatlı Kaşığı Tuz
•1 Adet Orta Boy Havuç
•1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Litre Ilık Su
•1 Tutam Dağ Kekiği
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Tatlı Kaşığı Tuz
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI KUSKUS
Tarif
1. Tarifimize ocağın altını yakarak başlıyoruz.
2. Tenceremizin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
3. 1 orta boy havucun kabuklarını soyuyoruz ve iri iri doğruyoruz.
4. Yarım kilo kemikli kuzu etimizi tenceremize ekliyoruz ve üzerine doğradığımız havuçları ekleyip güzelce kavuruyoruz.
5. 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
6. Lezzetlendirmek için 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
7. Üzerine 1 litre ılık su ilave ediyoruz ve 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
8. Etlerimiz yarı pişti. Yarım paket kuskusu tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
9. Üzerine 1 tutam dağ kekiği ilave ediyoruz ve yarım saat daha pişmeye bırakıyoruz.
10. Bütün Et Yemeğimiz pişti.
11. Bütün Et Yemeğimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2. Tenceremizin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz.
3. 1 orta boy havucun kabuklarını soyuyoruz ve iri iri doğruyoruz.
4. Yarım kilo kemikli kuzu etimizi tenceremize ekliyoruz ve üzerine doğradığımız havuçları ekleyip güzelce kavuruyoruz.
5. 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
6. Lezzetlendirmek için 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
7. Üzerine 1 litre ılık su ilave ediyoruz ve 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
8. Etlerimiz yarı pişti. Yarım paket kuskusu tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
9. Üzerine 1 tutam dağ kekiği ilave ediyoruz ve yarım saat daha pişmeye bırakıyoruz.
10. Bütün Et Yemeğimiz pişti.
11. Bütün Et Yemeğimiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Bütün Et Yemeği
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
5 Review(s) Based on