Enginar Lalangası Tarifi | Video
Malzemeler
•1 Bağ Semiz Otu
•3 Adet Yumurta
•3 Çorba Kaşığı Un
•1 Kase Süzme Yoğurt
•1 Adet Acı Biber
•1 Kahve Fincanı Sıcak Su
•1 Çay Kaşığı Zerdaçal
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
1 KAHVE FINCANI NUH’UN ANKARA MAKARNASI KÖFTELİK BULGUR
Tarif
1.Tarifimize 1 kahve fincanı bulguru aynı ölçüde sıcak suyla ıslatarak başlıyoruz.
2.1 bağ semizotunu ince ince doğruyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
3.1 adet kırmızı acı biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz.
4.Acı biberi şeritler halinde kesiyoruz ve incecik kıyıyoruz.
5.Biz bugün tarifimizde acı biber kullanıyoruz dilerseniz siz kapya biber de kullanabilirsiniz. 6.Biberleri kaseye ekliyoruz.
7.2 adet çanak enginarı rendeliyoruz.
8.Enginarı kasemize ilave ediyoruz ve üzerine kararmaması için bir kase süzme yoğurt ekleyerek karıştırıyoruz.
10.1çay kaşığı tane kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
11.3 adet yumurtayı ayrı bir kaseye kırıyoruz ve kaseye alıyoruz.
12.Islattığınız bulgurları kaseye ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
13.3 çorba kaşığı un ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
14.Lalanga hamurumuz pişirmek için hazır.
15.Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
16.Yağımız ısındı.
17.Birer kaşık lalangaları tavaya alıyoruz ve önlü arkalı pişiriyoruz.
18.Lalanga hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
19.Enginar Lalangamızı kahvaltılıklarla birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.