Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Izgara Kayısılı İrmik Topları | Video

Malzemeler
Izgara Kayısı İçin:
•6 Adet Kayısı
•1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•6 Adet Kayısı
•1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Servis Etmek İçin;
•4 Yemek Kaşığı Bal
•2 Yemek Kaşığı File Badem
•30 Gram Damla Çikolata
Bademli İrmik Kreması İçin:
•500 Litre Süt
•4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Yemek Kaşığı Badem Tozu
3 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1.Tarifimize 6 adet kayısıyı ikiye bölerek başlıyoruz.
2.Kayısıların çekirdeklerini çıkartıyoruz.
3.Kayısıların üzerine tereyağı sürüyoruz.
4.Kayısılara şeker serpiyoruz.
5.Tencereye 500 mililitre süt alıyoruz.
6.Izgara tavamız ısındı.
7.Kayısıları tavaya diziyoruz.
8.Kayısılarımızın bir yüzü kızardı, çeviriyoruz.
9.Kayısılarımız pişti, tabağa çıkartıyoruz.
10.4 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı badem tozu ilave ediyoruz.
11.Karıştırıyoruz.
12.3 yemek kaşığı irmiği tencereye ekliyoruz.
13.Tencerenin altını yakıyoruz ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
14.İrmiğimiz kıvam aldı, bir kaseye boşaltıyoruz, karıştırıyoruz.
15.1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
16.Soğumaya bırakıyoruz.
17.30 gram damla çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
18.Çikolatamız eridi.
19.İrmiklerimiz soğudu.
20.Dondurma kaşığı yardımıyla porsiyonlayıp ızgara kayısıların üzerine birer top irmik alıyoruz.
21.Izgara Kayısılı İrmik Topları servis etmek için hazır.
22.Izgara kayısılı irmik toplarını bal, çikolata ve file badem ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Kayısıların çekirdeklerini çıkartıyoruz.
3.Kayısıların üzerine tereyağı sürüyoruz.
4.Kayısılara şeker serpiyoruz.
5.Tencereye 500 mililitre süt alıyoruz.
6.Izgara tavamız ısındı.
7.Kayısıları tavaya diziyoruz.
8.Kayısılarımızın bir yüzü kızardı, çeviriyoruz.
9.Kayısılarımız pişti, tabağa çıkartıyoruz.
10.4 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı badem tozu ilave ediyoruz.
11.Karıştırıyoruz.
12.3 yemek kaşığı irmiği tencereye ekliyoruz.
13.Tencerenin altını yakıyoruz ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
14.İrmiğimiz kıvam aldı, bir kaseye boşaltıyoruz, karıştırıyoruz.
15.1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
16.Soğumaya bırakıyoruz.
17.30 gram damla çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
18.Çikolatamız eridi.
19.İrmiklerimiz soğudu.
20.Dondurma kaşığı yardımıyla porsiyonlayıp ızgara kayısıların üzerine birer top irmik alıyoruz.
21.Izgara Kayısılı İrmik Topları servis etmek için hazır.
22.Izgara kayısılı irmik toplarını bal, çikolata ve file badem ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Izgara Kayısılı İrmik Topları
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




