Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Madımaklı Erişte | Video
Malzemeler
• 200 Gram Madımak
• 1 Kase Ceviz
• 1 Adet Kırmızı Biber
• 50 Gram Tereyağı
• 50 Gram Un
• ½ Litre Süt
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 600 Mililitre Sıcak Su
• 1 Tutam Muskat Cevizi
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 2 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Kase Ceviz
• 1 Adet Kırmızı Biber
• 50 Gram Tereyağı
• 50 Gram Un
• ½ Litre Süt
• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 600 Mililitre Sıcak Su
• 1 Tutam Muskat Cevizi
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 2 Çay Kaşığı Tuz
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI ERİŞTE
Tarif
1. Tarifimize ocağımızın altını yakarak başlıyoruz.
2. Tenceremize 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
3. 1 su bardağı erişteyi tenceremize alıyoruz ve karıştırıyoruz.
4. 1 çay kaşığı tuz ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
5. 1 kase cevizi küçük küçük doğruyoruz.
6. Doğradığımız cevizleri eriştelerimizin üzerine ekliyoruz ve kavuruyoruz.
7. 1 adet kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
8. Doğradığımız biberleri de kavurduğumuz eriştelere ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
9. Kavrulan eriştelerimize 600 mililitre sıcak su ilave ediyoruz.
10. Başka bir tencere alıyoruz altını yakıyoruz.
11. Tenceremiz ısınınca 50 gram tereyağını ilave ediyoruz ve eritiyoruz.
12. Ardından 50 gram unu tereyağımızın üzerine ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
13. Yarım litre sütü ilave ediyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
14. Lezzetlendirmek için bir tutam muskat cevizi, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
15. 200 gram madımağı tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
16. Madımaklı Eriştemiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2. Tenceremize 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
3. 1 su bardağı erişteyi tenceremize alıyoruz ve karıştırıyoruz.
4. 1 çay kaşığı tuz ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
5. 1 kase cevizi küçük küçük doğruyoruz.
6. Doğradığımız cevizleri eriştelerimizin üzerine ekliyoruz ve kavuruyoruz.
7. 1 adet kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
8. Doğradığımız biberleri de kavurduğumuz eriştelere ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
9. Kavrulan eriştelerimize 600 mililitre sıcak su ilave ediyoruz.
10. Başka bir tencere alıyoruz altını yakıyoruz.
11. Tenceremiz ısınınca 50 gram tereyağını ilave ediyoruz ve eritiyoruz.
12. Ardından 50 gram unu tereyağımızın üzerine ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
13. Yarım litre sütü ilave ediyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
14. Lezzetlendirmek için bir tutam muskat cevizi, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
15. 200 gram madımağı tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
16. Madımaklı Eriştemiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Madımaklı Erişte
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on