Mantarlı Bulgur Pilavı - Makarna
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerMantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı

Açıklama :

Pirinç pilavının pabucunu dama attıracak ve iftarda sofranızın baş tacı olacak Nuh’un Ankara Mantarlı Bulgur Pilavı için mutfaklar hazır mı? Hadi başlıyoruz.

Paylaş :
Ankara Makarnabulgurbulgur pilavıMakarnanuhun ankara makarnasıpilavtarifyemek tarifi

NASIL HAZIRLANIR ?

 
1.Öncelikle sap kısımlarını kestiğiniz kültür mantarlarını dört eşit parçaya bölün.
2. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. 
3. Kabuğunu soyduğunuz havucu uzun ince şeritler halinde kestikten sonra küçük küpler haline getirin. 
4. Taze soğanları incecik kıyıp, kurutulmuş domatesleri minik küpler halinde kesin.
5. Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. 
6. İlk olarak küp şeklinde doğranmış havuçları pilav tenceresine aktarın. Hafif bir renk alana kadar 2-3 dakika soteleyin.
7. Kuru soğan, mantar ve kurutulmuş domates parçalarını katıp, soteleme işlemini orta ateşte sürdürün. 
8. Yumuşak bir yapıda olduğu için son olarak taze soğanları ekleyin ve tüm sebzeleri bir arada soteleyin.
9. Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, suyunu süzdükten sonra pilav tenceresine alın. 
10. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra tüm malzemeyi 3 dakika kadar kavurun.
11. Sıcak tavuk suyunu eklediğiniz mantarlı bulgur pilavını, kısık ateşte 12-14 dakika pişirin. 
12. Bulgurlar suyunu çekince pilavı karıştırmadan üzerine bir kağıt havlu kapatın.
13. Tane tane olması ve dinlenmesi için 10 dakika kadar beklettiğiniz pilavı, bir kalıp ya da kase yardımıyla şekil vererek servis tabağına çıkartın.
14.Arzuya göre taze kekik parçalarıyla süsleyip sevdiklerinizle paylaşın. 

 
Afiyet Olsun!

MALZEMELER

 
  • 1,5 su bardağı Nuh’un Ankara Bulgur

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 10 adet kültür mantarı

  • 1 adet küçük boy kuru soğan

  • 1 adet küçük boy havuç

  • 4 dal taze soğan

  • 4 adet kurutulmuş domates

  • 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1/4 çay kaşığı karabiber

  • 1 dal taze kekik

 
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Mantarlı Bulgur Pilavı
Yayınlanma Tarihi
2017-06-17
Hazırlanma Süresi
20M
Pişirme Süresi
30M
Toplam Süre
50M

Şunlar da hoşunuza gidebilir

tabağın içindeki kuru kırmızı biberli makarna

Kuru Kırmızı Biberli Carbonara | Video

tabağın içindeki közlenmiş kırmızı biber soslu spaghetti

Közlenmiş Kırmızı Biberli Spaghetti | Video

kasede irmikli aşure

İrmikli Aşure | Video

tabağın içindeki ızgara kayısılı irmik topları

Izgara Kayısılı İrmik Topları | Video

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu