Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Mısır Tatlısı
Malzemeler
250 Gram Un
200 Gram Mısır Unu
125 Mililitre Yoğurt
1 Adet Yumurta
125 Mililitre Süt
125 Mililitre Mısırözü Yağı
3-4 Damla Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat500 Gram Toz Şeker
Yarım Litre Su
3-4 Damla Limon SuyuToz Fıstık
200 Gram Mısır Unu
125 Mililitre Yoğurt
1 Adet Yumurta
125 Mililitre Süt
125 Mililitre Mısırözü Yağı
3-4 Damla Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat500 Gram Toz Şeker
Yarım Litre Su
3-4 Damla Limon SuyuToz Fıstık
200 GRAM NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize 250 gram un ve 200 gram mısır ununu bir kaseye alarak başlıyoruz.
2. 200 gram irmiği de kasemize ekliyoruz.
3. 125 mililitre yoğurt, 1 adet yumurta, 125 mililitre süt, 125 mililitre mısırözü yağı, 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla limon suyunu kasemize ekliyoruz.
4. Bir kaşık yardımıyla malzemelerimizi karıştırıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
5. Tatlımızı porsiyonlamak için ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve tepsimize diziyoruz.
6. 180 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
7. Şerbetimizi yapmak için tenceremizin altını yakıyoruz.
8. Yarım litre su ve 500 gram toz şekeri tenceremize alıp karıştırıyoruz.
9. Şerbetimizi karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Tatlı hamurumuz pişti fırından çıkartıyoruz.
11. Sıcak tatlı hamurumuzun üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz.
12. Mısır Tatlımız hazır. Mısır Tatlımızı toz fıstık ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. 200 gram irmiği de kasemize ekliyoruz.
3. 125 mililitre yoğurt, 1 adet yumurta, 125 mililitre süt, 125 mililitre mısırözü yağı, 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla limon suyunu kasemize ekliyoruz.
4. Bir kaşık yardımıyla malzemelerimizi karıştırıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
5. Tatlımızı porsiyonlamak için ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve tepsimize diziyoruz.
6. 180 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
7. Şerbetimizi yapmak için tenceremizin altını yakıyoruz.
8. Yarım litre su ve 500 gram toz şekeri tenceremize alıp karıştırıyoruz.
9. Şerbetimizi karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Tatlı hamurumuz pişti fırından çıkartıyoruz.
11. Sıcak tatlı hamurumuzun üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz.
12. Mısır Tatlımız hazır. Mısır Tatlımızı toz fıstık ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Mısır Tatlısı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
5 Review(s) Based on