Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Pancarlı Kısır
NASIL HAZIRLANIR ?
1. İlk olarak pancar turşusu suyunu ocakta kaynama noktasına ulaşıncaya kadar ısıtın.
2. Derin bir kabın içerisine bulguru koyun.
3. Üzerine ısıtmış olduğunuz pancar turşusu suyunu ekleyin ve karıştırın.
4. Bulgurların kabarması için karışımın üzerini kapatıp 25-30 dakika kadar bekleyin.
5. Diğer tarafta salatalıkları ve pancar turşusunu küp küp doğrayın.
6. İnce ince doğradığınız maydanoz ve dereotu ile karıştırın.
7. Kabarmış olan bulgurların üzerine bu karışımı ekleyin.
8. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve pul biberi de ekleyip iyice karıştırın.
9. Kısırınız servise hazır.
Afiyet Olsun!
2. Derin bir kabın içerisine bulguru koyun.
3. Üzerine ısıtmış olduğunuz pancar turşusu suyunu ekleyin ve karıştırın.
4. Bulgurların kabarması için karışımın üzerini kapatıp 25-30 dakika kadar bekleyin.
5. Diğer tarafta salatalıkları ve pancar turşusunu küp küp doğrayın.
6. İnce ince doğradığınız maydanoz ve dereotu ile karıştırın.
7. Kabarmış olan bulgurların üzerine bu karışımı ekleyin.
8. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve pul biberi de ekleyip iyice karıştırın.
9. Kısırınız servise hazır.
MALZEMELER
- 1 su bardağı Nuh’un Ankara Kısırlık Bulgur
1 buçuk su bardağı pancar turşusu suyu
Yarım su bardağı pancar turşusu
1 adet salatalık
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Kırmızı pul biber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Pancarlı Kısır
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre