Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Penne Makarnalı Yaz Salatası
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, ısınınca ilk önce soğanları soteleyerek başlayın, 2-3 dakika sonra sarımsağı ve diğer sebzeleri ekleyerek 5-6 dakika karıştırarak pişirin.
2. Tuz ve karabiberle lezzetlendirerek, soğuması için kenara alın.
3. Başka bir tencere makarnaları al dente olacak şekilde tuzlu suda haşlayın, süzün.
4. Sıcak makarnaya zevkinize göre zeytinyağını, sebzeleri, taze soğanı, lor peynirini ekleyin ve karıştırın.
5. Oda sıcaklığında servis edin.
Afiyet Olsun!
2. Tuz ve karabiberle lezzetlendirerek, soğuması için kenara alın.
3. Başka bir tencere makarnaları al dente olacak şekilde tuzlu suda haşlayın, süzün.
4. Sıcak makarnaya zevkinize göre zeytinyağını, sebzeleri, taze soğanı, lor peynirini ekleyin ve karıştırın.
5. Oda sıcaklığında servis edin.
MALZEMELER
- 250 gr (1/2 Paket) Nuh’un Ankara penne makarna
2 adet kabak (çekirdekleri alınmış, küçük küp doğranmış)
1 adet kırmızı biber (çekirdekleri alınmış, küçük küp doğranmış)
4-5 adet çeri domates
1 adet sarı biber (çekirdekleri alınmış, küçük küp doğranmış)
1 küçük kuru soğan (küçük küp doğranmış)
2 dal taze soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
100 gr taze lor peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Penne Makarnalı Yaz Salatası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre