Ramazan Pidesi - Makarna
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerRamazan Pidesi

Ramazan Pidesi

Açıklama :

Kim beklemedi ki fırınların pide kuyruğunda küçüklüğünde? Fırından yükselen o mis gibi, sıcacık kokuyu alıp kim yutkunmadı? Kağıda sarılı o pideler elinizi yaksa da büyük bir mutlulukla eve koşmadınız mı; top patlasın, ezan okunsun diye sabırsızlanmadınız mı?
Ramazan’ın lezzetlerini, ruhunu ve huzurunu hamuruna katan Ramazan pidesi için mutfaklar hazır mı? İşte başlıyoruz. Ama önce püf noktamız:
• Hamuru mutlaka en az 15 dakika kadar yoğurun.

Paylaş :
Ankara MakarnahamurişiMakarnanuhun ankara makarnasıpideramazantarifyemek tarifi

NASIL HAZIRLANIR ?

 
1. Kuru mayayı, toz şeker ile karıştırın. Ilık su ekleyin ve 5-10 dakika kadar bekletin.
2. Yavaş yavaş un ve tuz ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur toplanana kadar 15 dakika boyunca yoğurun.
3. Ardından hamuru kuru bir kaba alın ve üzerini bir bezle örtüp, mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.
4. Yumurta sarısı, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırın.
5. Mayalanan hamuru unlanmış fırın tepsisine alın.
6. Hazırladığını yumurtalı sostan elinize alarak hamura şekil vermeye başlayın.
7. Hamurun üzerine bir bıçak yardımıyla dilimler çizin.
8. Ardından tepsinin üzerini bezle örterek, hamuru, 10 dakika daha mayalanması için bekletin.
9. 10 dakikanın sonunda kalan yumurta sosunu hamurun üzerine sürün ve çörek otu serpin.
10. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

 
Afiyet Olsun!

MALZEMELER

 
  • Yarım paket kuru maya

  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 su bardağı ılık su (Kıvamına göre göz kararı ayarlanabilir.)

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 3 su bardağı un (Kıvamına göre göz kararı ayarlanabilir.)

  • Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Yarım yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı su

  • Çörek otu

 
Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Ramazan Pidesi
Yayınlanma Tarihi
2017-06-07
Hazırlanma Süresi
1H35M
Pişirme Süresi
30M
Toplam Süre
2H5M

Şunlar da hoşunuza gidebilir

tabağın içindeki kuru kırmızı biberli makarna

Kuru Kırmızı Biberli Carbonara | Video

tabağın içindeki közlenmiş kırmızı biber soslu spaghetti

Közlenmiş Kırmızı Biberli Spaghetti | Video

kasede irmikli aşure

İrmikli Aşure | Video

tabağın içindeki ızgara kayısılı irmik topları

Izgara Kayısılı İrmik Topları | Video

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu