Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Şeftalili İrmik Tatlısı
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Şeftalileri, 1 çorba kaşığı toz şeker ile karıştıralım ve suyunu hafif çekene kadar kısık ateşte soteleyelim. Soğuması için bir kenara alalım.
2. Başka bir tencerede irmik, 1 su bardağı toz şeker ve sütü karıştırarak kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
3. Piştikten sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
4. Kıvamı çok yoğun olmamalı bu aşamada gerekirse biraz süt ilave edilebilir.
5. Önceden ıslattığımız küçük kaselere (cam tepsi de kullanılabilir) irmik tatlısını dökelim.
6. Üzerine şeftalili karışımı yayalım.
7. Soğuduktan sonra toz hindistan cevizi ve nane filizi ile servis edelim.
Afiyet Olsun!
2. Başka bir tencerede irmik, 1 su bardağı toz şeker ve sütü karıştırarak kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
3. Piştikten sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
4. Kıvamı çok yoğun olmamalı bu aşamada gerekirse biraz süt ilave edilebilir.
5. Önceden ıslattığımız küçük kaselere (cam tepsi de kullanılabilir) irmik tatlısını dökelim.
6. Üzerine şeftalili karışımı yayalım.
7. Soğuduktan sonra toz hindistan cevizi ve nane filizi ile servis edelim.
MALZEMELER
- 1 su bardağı Nuh’un Ankara irmik
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet şeftali (soyulmuş, küçük küp doğranmış)
1 çorba kaşığı toz şeker
Toz Hindistan cevizi
Nane filizi
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Şeftalili İrmik Tatlısı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre