Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Tas Kebabı
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Tencereye yağ koyulur, yağ ısınınca kuzu etleri eklenir ve kavrulur. Etler suyunu çektikten sonra, soğan, sarımsak, defne yaprağı ilave edilir.
Afiyet Olsun!
2. Salça eklenir, kavrulur. Daha sonra un koyulur ve soğuk su ilave edilir.
3. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir, pişmeye bırakılır.
4. En son patatesler kızgın yağda kızartılır ve pişen yemeğin üzerine konulur. Servis edilir.
MALZEMELER
- 1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet kuru soğan (soyulmuş, ince doğranmış)
2 diş sarımsak (temizlenmiş, ince doğranmış)
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet patates (soyulmuş, küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 su bardağı su
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Tas Kebabı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre