Her mevsimin sebzesi ayrı güzel.

Ağustos ayının sağlıklı, leziz ve bir o kadar da hafif sebzelerini, mevsiminde tüketmeniz için bu yazımızda bir araya getirdik. 🙂

Domates

Ağustos ayı denince akla gelen ilk sebze tabii ki domates. Yemeklerimize verdiği lezzet dışında vücudumuz için de birçok faydası bulunan domates diyabet hastalığına iyi gelirken, idrar yolu enfeksiyonunda da rahatlama sağlar. Ayrıca sindirim sistemini düzenler, kan dolaşımını uyarır, sıvı dengesini artırarak böbreklerimizi korur ve erken yaşlanmamızı önler.

Patlıcan

patlıcan

A vitamini deposu olan patlıcan aynı zamanda C, E ve K vitaminlerini de içerir. İçeriğindeki lif sayesinde tam bir bağırsak dostudur. Çarpıntı ve kansızlığa iyi gelir. Ayrıca, magnezyum, potasyum ve sodyum açısından da oldukça zengindir. Doyurucu özelliği ile vejetaryenlerin vazgeçilmezi olan patlıcanı diyet yapanlar da bol miktarda tüketir.

Börülce

börülce

A vitamini deposu olan bir diğer sebze de börülce. Bunun yanında çinko ve potasyum deposudur. Kolesterolü düşürür, kansızlığa iyi gelir, bağırsak sağlığını korur ve kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca çok da iyi bir protein kaynağıdır.

Yeşil Biber

yeşil biber

Yeşil biber, içerdiği antioksidan özellik sayesinde kanserden korunmamıza yardımcı olur. Vücudumuzda yağ ve kolesterol oluşumunu engeller. İçeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklığımızı artırır ve vücudumuzu güçlendirir. Ayrıca ciltteki kırışıklıkları azaltarak yaşlanmayı da geciktirir.

Biberiye

Besin değeri oldukça yüksek olan biberiye, içerisinde B, C, D, E ve K vitaminlerini bulundurur. Mis gibi kokusuyla konsantrasyonu artırır, odaklanmayı kolaylaştırır ve hafızayı güçlendirir. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendirir. Sindirim sistemine iyi gelir.

Tere

Salatalarda sık sık kullandığımız tere, C vitamini bakımından oldukça zengindir. Soğuk algınlığına karşı korurken, kemik ve kalp sağlığını geliştirmede de oldukça ektilidir. Ayrıca diyabet tedavisinde de kullanılmaktadır.

Reyhan

Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen reyhanın birçok faydası vardır. Bunlardan en bilineni mikrop söktürücü özelliğidir. Ruhsal rahatsızlıklarda sakinleştirici olarak kullanılan reyhan; demir, magnezyum ve manganez bakımından da zengindir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırmaktadır.

 

Yorum yap!

İlgili İçerikler