Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Karacabey Soğanlı Dik Dik Kebabı | Video
Malzemeler
- ½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Fırın Makarna
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Yeşil Biber
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 3 Adet Tavuk But
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 Tutam Maydanoz
Tarif
- Tarifimize ½ paket fırın makarnamızı haşlayarak başlıyoruz.
- Kaynayan suyumuza 1,5 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
- 1 adet soğanımızı soyuyoruz.
- Soğanımızı iri iri doğruyoruz.
- 1 adet yeşil biberimizin çekirdekli kısmı çıkıyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz.
- Biberimizi iri iri doğruyoruz.
- Tavamızın altını yakıyoruz.
- 2 çorba kaşığı tereyağımızı tenceremize ekliyoruz.
- Tereyağımızın üzerine soğanlarımızı ve biberlerimizi ilave ediyoruz.
- 3 adet tavuk budumuzu iri iri doğruyoruz.
- Doğradığımız tavukları bir kaba alıyoruz.
- 2 diş sarımsağımızı incecik kıyıyoruz.
- Doğradığımız sarımsakları tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tavuklarımızı da tenceremize ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Tavuk etlerimizi yaklaşık 2 dakika karıştırarak kavurduk.
- İçine 1 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Tenceremize 4 kepçe makarna haşlama suyundan ilave ediyoruz ve tenceremizin altını kısıyoruz.
- 2 çay kaşığı tuz, 1çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Makarnalarımız 8-9 dakika haşlandı.
- Makarnamıza 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Makarnamızı servis tabağımıza alıyoruz.
- Üzerine Dik Dik kebabımızı ekliyoruz. 1 tutam maydanozumuzla süslüyoruz.
- Bursa Karacabey soğanlı Dik Dik kebabımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun!
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Karacabey Soğanlı Dik Dik Kebabı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre