Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Barbunyalı Makarna Güveç | Video
Malzemeler
•1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunya
•3 Adet Soğan
•1 Adet Limon
•3 Diş Sarımsak
•1 Tutam Taze Kekik
•1 Tutam Kişniş
•100 Gram Mısır
•150 Gram Jalapeno Turşusu
•200 Gram Cheddar Peyniri
•3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•3 Adet Soğan
•1 Adet Limon
•3 Diş Sarımsak
•1 Tutam Taze Kekik
•1 Tutam Kişniş
•100 Gram Mısır
•150 Gram Jalapeno Turşusu
•200 Gram Cheddar Peyniri
•3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ BONCUK MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize 3 adet soğanı yarım piyazlık doğrayarak başlıyoruz.
2.Tavamızın altını yakıyoruz.
3.3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
4.3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.
5.Yağımız ısındı, soğan ve sarımsakları tavaya alıyoruz.
6.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve karamelize olana kadar kavuruyoruz.
7.200 gram cheddar peynirini bir kaseye rendeliyoruz.
8.Soğanları ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
9.1 su bardağı haşlanmış barbunyayı kaseye alıyoruz.
10.Çatal yardımıyla eziyoruz.
11.Kaynayan suyun içerisine yarım paket vitaminli boncuk makarnayı alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
12.150 gram jalapeno turşusunu küçük küçük doğruyoruz ve kaseye alıyoruz. 13.100 gram mısırı ve jalapeno turşusunu tavaya ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14.1 çay kaşığı karabiber ve 1 tutam taze kekik ile lezzetlendiriyoruz.
15.Birlikte kavuruyoruz.
16.Makarnalarımız haşlandı, süzüyoruz.
17.Makarnaları ve barbunyaları tavaya alıyoruz.
18.1 adet limonun suyunu tavaya sıkıyoruz.
19.Güzelce karıştırıyoruz.
20.Makarna suyundan 3 kaşık ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
21.Makarnaları güveçlere bölüştürüyoruz.
22.Cheddar peyniri ile güveçlerimizin üstünü kapatıyoruz.
23.Barbunyalı Makarna Güveci 180 derecelik fırına sürüyoruz.
24.Üstleri kızarana kadar yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz.
25.Servis ederken kullanacağımız 1 tutam kişnişi doğruyoruz ve kaseye alıyoruz.
26.Barbunyalı Makarna Güveçlerinin üstleri kızardı, fırından çıkartıyoruz. 27.Barbunyalı Makarna Güvecini Kişniş ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Tavamızın altını yakıyoruz.
3.3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
4.3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.
5.Yağımız ısındı, soğan ve sarımsakları tavaya alıyoruz.
6.1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve karamelize olana kadar kavuruyoruz.
7.200 gram cheddar peynirini bir kaseye rendeliyoruz.
8.Soğanları ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
9.1 su bardağı haşlanmış barbunyayı kaseye alıyoruz.
10.Çatal yardımıyla eziyoruz.
11.Kaynayan suyun içerisine yarım paket vitaminli boncuk makarnayı alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
12.150 gram jalapeno turşusunu küçük küçük doğruyoruz ve kaseye alıyoruz. 13.100 gram mısırı ve jalapeno turşusunu tavaya ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
14.1 çay kaşığı karabiber ve 1 tutam taze kekik ile lezzetlendiriyoruz.
15.Birlikte kavuruyoruz.
16.Makarnalarımız haşlandı, süzüyoruz.
17.Makarnaları ve barbunyaları tavaya alıyoruz.
18.1 adet limonun suyunu tavaya sıkıyoruz.
19.Güzelce karıştırıyoruz.
20.Makarna suyundan 3 kaşık ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
21.Makarnaları güveçlere bölüştürüyoruz.
22.Cheddar peyniri ile güveçlerimizin üstünü kapatıyoruz.
23.Barbunyalı Makarna Güveci 180 derecelik fırına sürüyoruz.
24.Üstleri kızarana kadar yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz.
25.Servis ederken kullanacağımız 1 tutam kişnişi doğruyoruz ve kaseye alıyoruz.
26.Barbunyalı Makarna Güveçlerinin üstleri kızardı, fırından çıkartıyoruz. 27.Barbunyalı Makarna Güvecini Kişniş ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Barbunyalı Makarna Güveç
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on