Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Halka Tatlısı| Video
Malzemeler
• 2 Çay Bardağı Un
• 1 Adet Yumurta
• ½ Çay Bardağı Süt
• ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
• Yarım Paket Kabartma Tozu
• 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
• 1 Tutam Tuz
• 1 Adet Yumurta
• ½ Çay Bardağı Süt
• ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
• Yarım Paket Kabartma Tozu
• 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
• 1 Tutam Tuz
Kızartmak Için:
• 1 Litre Yağ
Şerbeti İçin:
• 1 Su Bardağı Şeker
• 1 Su Bardağı Su
• Birkaç Damla Limon Suyu
2 ÇAY BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize şerbetimize yaparak başlıyoruz.
2. 1 su bardağı suya 1 su bardağı şeker ilave edip karıştırıyoruz.
3. Şerbetimiz kaynadı 3-4 damla limon suyu sıkıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
4. Şerbetimiz soğurken tatlımızın hamurunu yapıyoruz.
5. 2 çay bardağı irmiği bir kaseye alıyoruz.
6. 2 çay bardağı unu da irmiklerin üzerine ilave ediyoruz.
7. Yarım paket kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
8. 1 adet yumurta, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı limon suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
9. Tatlımızın hamuru homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
10. Tatlımızı kızartmak için tavamızın altını yakıyoruz. Yaklaşık 1 litre sıvı yağı tavamıza alıyoruz.
11. Tatlımızın hamurunu yıldız şeklinde duyun olduğu bir sıkma torbasına koyuyoruz.
12. Yağımız ısındı. Sıkma torbasına aldığımız hamurumuzu kızartmak için ısınan yağımıza alıyoruz.
13. Kızaran tatlılarımızı önceden hazırladığımız ve soğumaya bıraktığımız şerbete alıyoruz.
14. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
15. Halka tatlılarımızı şerbete buladıktan sonra bir borcama alıyoruz. Halka Tatlımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2. 1 su bardağı suya 1 su bardağı şeker ilave edip karıştırıyoruz.
3. Şerbetimiz kaynadı 3-4 damla limon suyu sıkıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
4. Şerbetimiz soğurken tatlımızın hamurunu yapıyoruz.
5. 2 çay bardağı irmiği bir kaseye alıyoruz.
6. 2 çay bardağı unu da irmiklerin üzerine ilave ediyoruz.
7. Yarım paket kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
8. 1 adet yumurta, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı limon suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
9. Tatlımızın hamuru homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
10. Tatlımızı kızartmak için tavamızın altını yakıyoruz. Yaklaşık 1 litre sıvı yağı tavamıza alıyoruz.
11. Tatlımızın hamurunu yıldız şeklinde duyun olduğu bir sıkma torbasına koyuyoruz.
12. Yağımız ısındı. Sıkma torbasına aldığımız hamurumuzu kızartmak için ısınan yağımıza alıyoruz.
13. Kızaran tatlılarımızı önceden hazırladığımız ve soğumaya bıraktığımız şerbete alıyoruz.
14. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
15. Halka tatlılarımızı şerbete buladıktan sonra bir borcama alıyoruz. Halka Tatlımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Halka Tatlısı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on